عناوین این صفحه
کد خبر: ۲۴۶۶۰

اناربیج گیلانی، دست‌پخت شمالی‌ها

 اگر مهمان دارید و به دنبال یک غذای خاص هستید، این غذای گیلانی را که شبیه خورش فسنجان است، به شما پیشنهاد می‌کنیم.
مواد لازم:
گردوی ساییده: نیم‌کیلو
سبزی قورمه: (جعفری، تره، کمی شنبلیله) نیم‌کیلو
آبغوره: ۲ لیوان (ماده اصلی و مهم)
رب انار یا آلوچه: یک قاشق غذاخوری
گوشت چرخ‌کرده: نیم‌کیلو
پیاز: یک عدد
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه:
رب انار یا آلوچه و آبغوره و گردوی ساییده شده را در قابلمه بریزید و یک لیوان و نیم آب سرد به آن اضافه کنید و خوب به‌هم بزنید تا تمام مواد در آب حل شود.
در قابلمه را بگذارید. 
شعله را کمی زیاد کنید تا به مدت ۲۰ دقیقه بجوشد. در این مدت، هر از گاهی به غذا سر بزنید تا ته نگیرد. حالا شعله را کم کنید و بگذارید آرام‌آرام گردو دم کند. این مرحله دست‌کم سه ساعت وقت می‌گیرد و در این مدت، باید مدام به غذا سر بزنید و هر وقت که لازم بود، آب سرد را به غذا اضافه کنید.
طریقه اضافه‌کردن آب سرد به این صورت است که باید اول در لیوان کمی آب سرد بریزید و بعد، کمی از آب را در دستتان ریخته و به کناره‌های خورش بپاشید.
این کار را در چند مرحله انجام دهید و مقداری هم درون خورش بریزید. یادتان باشد که یک دفعه کل آب سرد را به خورش اضافه نکنید؛ چون مغز گردو روغن پس نمی‌دهد و دست‌کم در این سه ساعت بارها‌و‌بارها باید به غذا آب سرد اضافه کنید.
بعد از این مدت که گردو به اصطلاح دم آمد، سبزی قورمه را سرخ کنید و در غذا بریزید. 
 در این فاصله که گردو و سبزی قورمه با هم جوش می‌خورند، گوشت چرخ‌کرده را با پیاز رنده‌شده، نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کنید و به اندازه دو تا سه قاشق غذاخوری آب به مایه‌ی گوشت اضافه کنید و خوب ورز دهید.
نکته: مایه‌ی کوفته را باید حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه ورز دهید و بگذارید نیم‌ساعت بماند تا طعم پیاز به خرد گوشت برود.
اگر آب را در مایه‌ی گوشت چرخ‌کرده نریزید، وقتی کوفته‌ها را در غذا ریختید، حالت تیغ‌تیغی پیدا می‌کند؛
ولی با اضافه‌کردن آب، سطح کوفته‌ها در خورش کاملاً صاف و یک‌دست می‌شود. حالا به اندازه‌ی یک گردو از مایه‌ی گوشت چرخ‌کرده کوفته درست کنید. 
یادتان باشد گوشت چرخ‌کرده کمی آب می‌رود؛ برای همین اندازه‌های کوفته بعد از جوشیدن در غذا کمی کوچک می‌شود. زیر غذا را زیاد کنید و وقتی که شروع به جوشیدن کرد، کوفته ها را در خورش بیندازید.
اگر غذا در حال جوشیدن نباشد، کوفته‌ها وا خواهد رفت. بعد از اینکه کوفته‌ها سفت شد، زیر غذا را کم کنید تا غذا جا بیفتد. 
بعد از گذشت دو یا سه ساعت، غذا کمی رقیق می‌شود؛ اما نگران نباشید؛ زیرا اگر قبل از سرو کردن به مدت یک ربع زیر غذا را خاموش کنید، غذا کمی خودش را  می‌گیرد و غلیظ می‌شود.

 

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد
۱۳۹۵/۴/۹ -  شماره 5324
جستجو
جستجو
بالای صفحه