مسجد تاریخی حاج غنی از مساجد تاریخی شیراز است که در سال ۱۳۸۱ به ثبت ملی رسیده است و یکی از آثار و جاذبه های گردشگری تاریخی - مذهبی شیراز محسوب می شود که گردشگران داخلی و خارجی تور شیراز از آن بازدید می کنند.
این مسجد در سال ۱۲۰۰ ه.ق در خیابان دروازه اصفهان، ابتدای بازار وکیل، محله درب شازده شیراز به صورت شبستانی و با ستون های یکپارچه سنگی ساخته شده است. مسجد حاج غنی مربوط به دوره قاجار است و ساخته شده و هدیه حاج غنی، جد بزرگ خانواده غنی زاده، به شهر شیراز میباشد.
مسجد غنی دو ورودی دارد که هردو در سمت شرقی، رو به روی مدخل ورودی بازار وکيل واقع گرديده و تزيينات کاشيکاری زیبایی دارد. بنای این مسجد که از دیدنی های شیراز است، شامل يک رشته رواق در شرق، يک رشته رواق در غرب، دو شبستان کوچک در شمال و يک شبستان در جنوب است. رواقهای شرقی و غربی، در هر سمت ۵ طاقنما دارد که در دوره اخير با نصب درهای آهنی مسدود شده اند.
در سمت شمال نیز، دو شبستان در عرض مسجد بنا شده که شبستان شمال غربی، وسيعتر است و چهار ستون سنگی دارد؛ اما شبستان شمال غربی، تنها دو ستون سنگی دارد. پوشش هر دو شبستان نیز، متشکل از گنبد های ساده و کوچکی است که به کمک طاق هايی روی ستون ها و جرزهای اطراف قرار گرفته است. ستون ها، ساده اند و به صورت مدور، از سنگهای يکپارچه حجاری شده اند. در پای سرستون، يک پيچ مدور و روی آن، سرستونی که برجستهتر از ستون است، قرار دارد. سقف رواق ها نیز تزيينات کاشيکاری زيبايی دارد. بر پيشانی طاقنماها، لچکی های بسيار زيبايی از تزيينات کاشيکاری به اشکال زيبای هندسی ديده می شود. ازاره مسجد نیز، از سنگ های سرخ فام است.