زینب شهریاری-نیم نگاه
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری توسعه سپهر فارس معتقد است که امروز شرایط به گونه ای است که کسی جرئت سرمایه گذاری در شیراز را ندارد؛ چرا که با جوسازی و بهانه های واهی روند سرمایه گذاری در این شهر را مخدوش کرده اند. به گزارش خبرنگار نیم نگاه، محمدرضا دیهیمی روز گذشته در جمع خبرنگاران با اشاره به ساخت یک ساختمان بلندمرتبه در اطراف باغ جهانی ارم در کلانشهر شیراز که این روزها موضوع داغ رسانه ای تبدیل شده، اشاره و خاطرنشان کرد: صد درصد سهام این شرکت متعلق به بانک صادرات است و قریب ۳ سال پیش در زمان استاندار سابق این شرکت با نظر مشاور، طرحی برای زمین خود در خیابان ارم تهیه کرد و طبق روال برای کسب مجوزهای لازم از طریق مجاری قانونی از طریق سازمان راه و شهرسازی آن را به کمیته فنی برد. به گفته وی، در ابتدا ما متقاضی سرمایه گذاری تجاری بر روی این زمین بودیم که با آن مخالفت شد و در نهایت پس از گرفتن نظر مشاور پیرامون ضابطه ملک با اختصاص ۵ پارکینگ در زیرزمین به صورت صد درصد سطح اشغال، ۶۰ متر عقب نشینی از بر خیابان ارم و تبدیل آن به فضای سبز، سطح اشغال ۱۵۰ تا ۱۶۰ درصدی در مجموع طبقات ۱-، همکف و طبقه اول و ۱۸ درصد سطح اشغال در طبقات دیگر موافقت شد. دیهیمی تصریح کرد: این مصوبه در تاریخ ۲۸ آبانماه سال ۹۲ به تأیید کمیسیون ماده ۵ رسید و پس از موافقت این کمیسیون شرکت هزینههای زیادی را برای انجام طراحی و تهیه نقشه پیرامون این پروژه انجام داد. وی افزود: پس از گذشت یکسال وقتی برای گرفتن پروانه به شهرداری مراجعه کردیم، اعلام شد که به آن ها گفتهاند پیرامون صدور پروانه برای این پروژه تأمل کنند. مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری توسعه سپهر فارس خاطرنشان کرد: متأسفانه در طول این یکسال، آن هم در شرایطی که شرکت هزینه های سنگینی را برای این پروژه انجام داده بود، شهرداری چیزی در این خصوص به ما اعلام نکرده و ما با اطمینان از تأیید صد درصدی این پروژه به دنبال کارها بودیم.
بازدید مدیران از پروژه
دیهیمی ادامه داد: پس از پیگیریها پیرامون چرایی این امر، به ما گفته شد که مدیرکل جدید میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اعلام کرده که امضای مدیر قبلی را قبول ندارد. در این زمان معاون عمرانی استانداری فارس هم تغییر کرده بود، لذا ما از مدیرکل جدید میراث، معاون عمرانی استانداری و مدیرکل سازمان راه و شهرسازی دعوت کردیم تا از محل پروژه بازدیدی داشته باشند. وی تصریح کرد: در این بازدید به صورت اتفاقی دکتر محمدحسن طالبیان معاون سازمان میراث فرهنگی کشور که در شیراز حضور داشت، این گروه را همراهی کرد. در آنجا نقشه حریم باغ ارم شیراز آورده شد و برای همگان مشخص گردید که این پروژه نه تنها از حریم درجه ۳ باغ ارم حدود ۴۰۰ متر فاصله دارد که از درب باغ ارم تا خود پروژه نیز یک و نیم کیلومتر فاصله است. دیهیمی خاطرنشان کرد: بار دیگر این پروژه در ۳ دیماه سال ۹۳ به کمیسیون ماده ۵ رفت و در آنجا مورد موافقت قرار گرفت و مدیرکل میراث فرهنگی هم مصوبه کمیسیون را امضاء کرد و در آن اعلام کرد که موافقتش مشروط بر این است که پلاکهای همجوار با بر خیابان در این پروژه حداکثر ۵/۸ متر ارتفاع داشته باشند، این در حالی بود که پروژه نه تنها ارتفاعی ۵/۸ متری بر خیابان نداشت، بلکه با فاصله ۶۰ متر از بر خیابان پروژه اجرا می شد. وی افزود: پس از تأیید مجدد این پروژه در کمیسیون ماده ۵ و ابلاغ آن، پروژه را برای قرار گرفتن در فرابورس معرفی کردیم و پس از یک سال دوندگی موفق شدیم مجوز فرابورس آن را بگیریم و ۱۵۰ میلیارد تومان پول نقد به پروژه اختصاص داده شد. دیهیمی اضافه کرد: پس از گذشت ۳ سال از روند طرح درخواست تا صدور مجوزهای قانونی برای گرفتن پروانه به شهرداری رفتیم و پس از محاسبه عوارض ۱۴ میلیارد تومان عوارض پروژه را نقداً پرداخت کرده و موافقت اصولی دریافت کردیم. جالب است بدانید یک هفته بعد از گرفتن موافقت اصولی و پرداخت عوارض شورا، مصوبه ۴۰ درصد تخفیف عوارض به خاطر شرایط رکود را برای عوارض های بالای ۵ میلیارد تومان تصویب کرد و ما با این که هنوز پروانه رانگرفته بودیم، تقاضای بهره مندی از این فرصت را نیز مطرح نکردیم. دیهیمی با بیان این که پس از طی شدن همه این مراحل، بار دیگر جلوی اجرای این پروژه گرفته شده است، گفت: یک زمانی مدیرکل میراث فرهنگی اعلام میکند که من امضای مدیرکل قبلی را قبول ندارم؛ چون سهواً آن را امضاء کرده است و روز دیگر همان مدیر امضای خود را تکذیب میکند. وی افزود: این سرنوشت سرمایهگذاری در این شهر است؛ خودتان قضاوت کنید سرمایه گذار باید چه کار کند و چرا سرمایه گذاری در این شهر انجام نمی شود؟
دردنامه سرمایه گذاران در فارس به ویژه در شهر شیراز را بخوانید
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری توسعه سپهر فارس در حالی که اسناد و مدارک و امضاء مسئولین پای مجوزهای این پروژه را نشان میداد، گفت: امروز شرایط به گونه ای است که کسی جرئت سرمایه گذاری در این شهر را ندارد؛ زیرا با جوسازی و بهانه های واهی روند سرمایه گذاری در این شهر را مخدوش کرده اند. کافی است دردنامه سرمایه گذاران در فارس به ویژه در شهر شیراز را بخوانید؛ با آن ها مانند یک قاتل و آدمکش برخورد میشود. فلان سرمایه گذار برای گرفتن حقش بارها طلب عفو کرده و گفته اشتباه مرا در امر سرمایه گذاری ببخشید و فقط سهم مرا مطابق قانون پرداخت کنید. دیهیمی خاطرنشان کرد: امروز هم ما اعلام میکنیم دستهایمان بالا است، هیچ چیز نمیخواهیم ۱۴ میلیارد تومان عوارض ما را برگردانید. وی در پایان یادآور شد: زمین این پروژه که قرار بود اولین مجتمع اداری - فرهنگی شهر شیراز در آن ساخته شود، ۵ هزار متر است که تنها در هزار متر آن عملیات ساخت انجام شد. در واقع در نقطهای از پروژه که ارتفاع ساخت پلاکهای همجوار بالغ بر ۲۰ متر و به صورت M۶ است.